Britanske vode više nisu sigurne: Na plaži pronađen zub velikog bijelog morskog psa

NA PLAŽI u Sjevernom Walesu, u Velikoj Britaniji, pronađen je zub velike bijele psine koji je izazvao bojazan britanske javnosti da najopasnije morske nemani kruže njihovim obalama.

Šest centimetara dugačak zub pripadao je morskom psu dugačkom između šest i sedam metara, javlja britanski tabloid Sun. "Nisam mogao vjerovati koliko je. Šetao sam plažom zajedno s bratom i odjednom smo ga ugledali točno ispred nas. Ja često izlazim s kajakom na toj plaži, a mnogi ljudi surfaju. Siguran sam da će ovo otkriće mnoge preplašiti", kazao je Steve Smith koji je pronašao zub.

Znanstvenici smatraju kako je ovo samo jedan u nizu dokaza da se velike bijele psine, koje se najčešće može naći u vodama oko Amerike i Australije, polako naseljavaju u britanskim vodama. Da se radi o zubu velikog bijelog morskog psa Sunovi su novinari dobili od biologinje Rachel Ball iz Nacionalnog muzeja u Liverpoolu koja smatra da se radi o zubu iz donje čeljusti.

Ovaj zub otkriven je samo tjedan dana nakon što je velika bijela psina uočena u Sjevernom moru nedaleko od Aberdeena, a o prisustvu ovih opasnih grabežljivaca u britanskim se vodama nagađalo i prošlog ljeta. Britanci više ne vjeruju da je sigurno ući u more.

J.C.
Foto: Arhiva

Pročitajte više