Britanski glam rock pjevač i pedofil Gary Glitter pušten iz vijetnamskog zatvora

VIJETNAMSKE vlasti danas su iz zatvora pustile britanskog glam rokera Garyja Glittera, nakon što je odslužio gotovo tri godine zatvora zbog pedofilije. Po puštanju iz Thu Duc zatvora u provinciji Binh Thuan, 64-godišnji Glitter prevezen je na Ho Ši Min aerodrom otkud bi trebao biti deportiran iz Vijetnama u Veliku Britaniju, prenosi Associated Press.

Britanski list The Sun saznaje, ipak, kako je pop pedofil Gary Glitter osmislio plan kako bi "potpuno nestao" nakon puštanja iz zatvora. U Britaniji ga čeka trenutno uhićenje ali pošto iz Vijetnama nema direktnih letova za Britaniju, on je kazao kako bi mogao izbjeći presjedanje kojim bi se vratio u domovinu.

Jedan njegov prijatelj otkrio je kako Glitter smatra da je nedodirljiv te kako ima veliku zalihu novaca za potrošiti. "Pošto nema direktnih letova za London, hvalio se kako bi mogao nestati u Aziji i početi život iznova", dodao je njegov prijatelj.

"U Londonu ga ne čeka nikakvo odsluženje kazne. On se može zaustaviti i ostati gdje hoće", kazao je Glitterov odvjetnik La Thanh Kinh. U Vijetnamskom zatvoru, Glitter je završio 2006. godine zbog opetovanog seksualnog zlostavljanja dvije djevojčice od deset i 11 godina.

U 70-im godinama prošlog stoljeća Glitter je prodao 18 milijuna ploča i snimio čitav niz britanskih top 10 hitova. Jedna od njegovih najuspješnijih pjesama je "Rock and Roll (Part 2)", koja je završila među top 10 najslušanijih u SAD-u i koja je dan danas jedan od omiljenih hitova sportskih navijača s jednostavnim refrenom "Hej!".

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više