Brodarac nositelj HDZ-ove liste u sisačko-moslavačkoj županiji

ŽUPAN Đuro Brodarac bit će nositelj liste HDZ-a i HDZ-ove predizborne koalicije s HSLS-om, DSU-om i HPS-om na skorašnjim lokalnim izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji, izvijestio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i dožupan Ivan Šantek.

Na konferenciji za novinstvo u Sisku Šantek je izvijestio da je u telefonskoj javnoj anketi, koju je odlukom Predsjedništva HDZ-a među 700 stanovnika u Županiji provela Agencija GFK, Brodarac bio najpoznatiji i najpopularniji od devet predloženih kandidata za nositelja HDZ-ove županijske izborne liste.

Zato je Županijski odbor HDZ-a Brodarca jednoglasno imenovao za nositelja liste, dodao je.
Šantek je također naglasio kako je time promijenjena prijašnja odluka Županijskog odbora stranke kojom je on određen za nositelja liste, rekavši da je u interesu stranke odlučeno da novi nositelj liste bude Brodarac kao najpopularniji i najpoznatiji HDZ-ov kandidat za župana.

Šantek i Brodarac najavili su da će nakon izbora HDZ u Sisačko-moslavačkoj županiji koalirati s HSP-om, s kojim i sada obnaša vlast u Županiji. Također su izrazili uvjerenje da će zajedno sa svojim predizbornim koalicijskim parterima i HSP-om ponovno sastaviti županijsku vlast.

Pročitajte više