Broj žrtava atentata u Karachiju porastao na 16 mrtvih i 40 ranjenih

BROJ žrtava u eksploziji bombe velike snage koja se dogodila u ponedjeljak u šijitskoj džamiji u Karachiju porastao je na 16 mrtvih i 40 ranjenih osoba, izvijestili su u ponedjeljak navečer policijski i bolnički izvori.

Još su dvije osobe ubijene kada su paravojne snage pucale na vozilo u kojem su bili naoružane osobe koje su pucale na policiju i paravojne snage u blizini džamije.

Eksplozija se dogodila dok su vjernici sudjelovali u večernjoj molitvi u džamiji nedaleko od četvrti u kojoj je u nedjelju ubijen šijitski čelnik.

Atentat je izazvao žestoke prosvjede i sukobe u četvrti Binuri gdje je policija rasporedila poveći broj svojih pripadnika radi sprječavanja nasilja. Razbješnjeli prosvjednici zapalili su dvije benzinske postaje i brojna osobna vozila u blizini razrušene džamije.

Pakistanski ministar informiranja Sheikh Rashid Ahmad osudio je napad, kazavši "da je žalosno što ljudi nisu sigurni ni u džamijama i da ih ubijaju beskrupulozni elementi u ime islama". Dodao je da su pakistanski predsjednik Pervez Musharraf i premijer Mir Zafarullah Khan Jamali također osudili napad na džamiju.

Pročitajte više