Brojne zvijezde na filmskom festivalu u Torontu

FILMSKI festival u Torontu najavio je dolazak brojnih zvijezda, među njima Nicolasa Cagea, Nicole Kidman, Denzela Washingtona i Meg Ryan, čiji bi dolazak trebao pomoći turističkom oporavku toga grada teško pogođenog nedavnom epidemijom SARS-a.

Objavljujući sadržaj festivala, koji se održava od 4. do 13. rujna, organizatori su sretni što epidemija nije uplašila filmaše, a prodaja ulaznica već je blizu prošlogodišnjeg rekorda.

"Činjenica da su oni među nama predstavlja veliko olakšanje...To će nas sve obradovati", rekao je direktor festivala Piers Handling.

Na festivalu će, među ostalima, gostovati i Anthony Hopkins, Sean Penn, Val Kilmer, Cate Blanchet, Tim Robbins, Isabella Rossellini i Omar Sharif.

Ridley Scott predstavit će redateljsku verziju "Alien"-a, s nikad dosad objavljenim kadrovima, a Francis Ford Copolla sudjelovat će na okruglom stolu o njegovu filmu iz 1982. godine "One from the Heart".

Na ovogodišnjem festivalu prikazat će se ukupno 336 filmova iz 55 zemalja, od kojih 60 posto izvan engleskog govornog područja.

(Hina) bcav

Pročitajte više