Brzica pozvao državne institucije da deblokiraju ulaz u "Valpovo"

PREDSJEDNIK Nadzornog odbora Poljoprivrednog kombinata Valpovo d.d. Ivo Brzica, uputio je poziv "svim institucijama pravne države da hitno i bez odgode poduzmu akciju koja će omogućiti ulazak novoj Upravi i Nadzornom odboru u prostorije društva, odnosno provedbu pravomoćnih sudskih odluka".

U dopisu koji je, uz ostale, upućen Uredu predsjednika RH, Saboru i Vladi, Ministarstvu unutarnjih poslova, te Ustavnom i Vrhovnom sudu, Brzica tvrdi da je novom Nadzornom odboru i Upravi ulaz u poduzeće blokirala skupina ljudi koji se služe nezakonitim sredstvima i prijetnjama, te da je Nadzornom odboru i Upravi time ugrožen fizički integritet.

"Zbog nemogućnosti preuzimanja operativne kontrole nad poslovanjem društva neki vjerovnici već su blokirali račune Valpova d.d., a daljnjim produljenjem ove situacije budućnost društva postaje vrlo neizvjesna pa ne isključujemo niti stečaj kao jedan od mogućih scenarija", navodi Brzica.

Podsjeća da je osječki Trgovački sud upisao u sudski registar odluku skupštine dioničara od 25. srpnja o opozivanju starog i imenovanju novog Nadzornog odbora te kasniju odluku o opozivanju stare i imenovanju nove Uprave te da je početkom studenoga takvu odluku potvrdio i Visoki trgovački sud u Zagrebu.

Brzica je pozvao "sve relevantne državne institucije da hitno i bez odgode uvedu Upravu i Nadzorni odbor u prostorije poduzeća", te da će, ako se ne deblokira, kako smatra, "nezakonita opsada društva", Republiku Hrvatsku smatrati odgovornom za svu nastalu štetu i pokrenuti odgovarajuće sudske postupke za naknadu pretrpljene štete.

Pročitajte više