Brzica: Zbog prijetnja otkazan skup koalicije HB-a i HIP-a

NOSITELJICA koalicijske liste Hrvatskog bloka (HB) i Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) za 4. izbornu jedinicu Snježana Brzica izjavila je danas kako je primila mnogobrojne prijetnje "fizičkim obračunom i likvidacijom", zbog čega je otkazala za danas najavljen predizborni skup u Belišću.

Za to je optužila "pojedince iz PK Valpova" d.d., t.j. Stožer za obranu toga kombinata, u kojem je članica Nadzornog odbora.

Na konferenciji za novinare Brzica je ustvrdila da je prijetnje dobila telefonski te "dojavama velikog dijela radnika koji su nazočili dogovorima kako je treba onemogućiti i osramotiti". Dodala je kako će danas o svemu obavijestiti policiju te se posavjetovati sa strankom o obavješćivanju DIP-a.

"Zbog pasivnosti mjerodavnih tijela u slučaju Valpova d.d., u kojem dio zaposlenika odbija prihvatiti pravomoćnu sudsku presudu rušeći pravni poredak, dovodi se u pitanje moje demokratsko pravo da se ravnopravno natječem za političko predstavništvo", kazala je Brzica.

Optužila je predsjednika države Stjepana Mesića i potpredsjednicu Vlade Željku Antunović da "svojim nedavnim istupima podupiru bezakonje i rušitelje pravnog poretka". "Ne mogu reći da netko od političara stoji iza ovoga, ali su im političari, primajući ih i koketirajući s njima, dali legitimitet", kazala je i dodala kako predstavnici osječke tvrtke "Novocommerca", najvećega pojedinačnog vlasnika "Valpova", nisu bili pozvani na jučerašnji sastanak predstavnika malih dioničara s predsjednikom Mesićem.

Načelnik Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Stipo Rimac za Hinu je izjavio da je Snježana Brzica telefonski prijavila te prijetnje i da joj je preporučeno da u osječkoj Prvoj policijskoj postaji osobno podnese prijavu te da je ona potvrdila da će to učiniti danas.

Pročitajte više