Buličić: Nije nastavljena sjednica IO, većina je samo poduprla Poglavarstvo

VEĆINA, odnosno 14 članova Izvršnog odbora splitskoga HSLS-a nije sinoć nakon odlaska 13 članova nastavila sjednicu Izvršnog odbora, nego je samo sastavila priopćenje za javnost u kojem podupire Gradsko poglavarstvo i ne prihvaća raskid koalicijskih odnosa sa strankama na vlasti, istaknuo je danas član Odbora Miroslav Buličić, reagirajući na dio novinarskih izvješća o tom događaju.

´Ta finesa za mene je važna jer u Zagrebu u središnjici misle da smo nastavkom sjednice minirali splitski HSLS. To nije točno. Mi smo samo poduprli Gradsko poglavarstvo´, kazao je Buličić za Hinu.

O ostanku gradskog HSLS-a u koaliciji Izvršni je odbor odlučivao na zahtjev županijskog HSLS-a koji je tražio da gradski HSLS raskine suradnju s vladajućom koalicijom predvođenom SDP-om.

No, 13 članova, s predsjednikom gradskog ogranka Mirkom Grljušićem na čelu, napustilo je sjednicu, tvrdeći da jedan od nazočnih nije član stranke, da je Božo Majstorović pristupnicu predao jučer ujutro te da o njegovu prijamu još nije odlučeno. Time je, rekao je sinoć Grljušić, nastavak rada preostalih članova HSLS-a nelegitiman i na sjednici nije bilo kvoruma. Najavio je novu sjednicu Izvršnog odbora gradskog HSLS-a u iduća tri dana.

Miroslav Buličić sinoć je izjavio da je Majstorović pristupnicu predao prije četiri mjeseca.

Glavna tajnica HSLS-a Dorica Nikolić izjavila je danas za Hinu da, po njezinim informacijama, Božo Majstorović, pročelnik za kulturu splitskog Gradskog poglavarstva, o čijem su se članstvu u stranci sporile dvije struje u splitskom HSLS-u, nije član te stranke i da ona nije dobila njegovu pristupnicu. Pojasnila je da se po Statutu stranke pristupnica predaje predsjedniku ogranka, ali da sam predaja pristupnice ne znači i automatski primitak u stranku, odnosno da je predsjednik ogranka mora potvrditi.

Pročitajte više