Bulj o požaru busa: Zabranit ću da karambolirani i stari busevi izlaze s kolodvora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj prozvao je danas Splitsko-dalmatinsku županiju zbog davanje koncesije prijevozničkoj tvrtki vlasnika Mate Jujnovića, čiji se autobus jutros zapalio prevozeći školsku djecu, pri čemu srećom nitko nije stradao. Na putu iz Sinja prema Zagrebu, u mjestu Bajagić, jutros se zapalio autobusa koji je prevozio školsku djecu. Djeca su izašla van, i požar koji je izbio na predjelu motora je ugašen, objavila je policija.

Riječ je o autobusu u vlasništvu Mate Jujnovića kojem Splitsko-dalmatinska županija i dalje daje koncesiju da prevozi učenike, kazao je Bulj pitajući zašto se dopušta da se djeca prevoze, kako je ustvrdio, u karamboliranim i starim vozilima.

Što radi inspektorat, što radi Splitsko-dalmatinska županija, nitko ništa ne poduzima, rekao je Bulj, inače gradonačelnik Sinja. Kaže neće dozvoliti tim autobusima da izlaze s kolodvora ako nadležne institucije ne odrade posao.

Hodžić pozdravio Rezoluciju o Srebrenici

Ivica Baksa (Klub Centra i Nezavisne platforme Sjevera) u slobodnom govoru kazao je kako je već nakon nekoliko dana boravka u Saboru kao zastupnik zabrinut zbog pregršti izrečenih teških i neprimjerenih riječi, svađa i doskočica, neozbiljnih i nebitnih stvari.

Zadatak nam mora biti argumentirana i kvalitetna rasprava koja će odražavati glas naših birača, nadam se promjeni retorike i konstruktivnim raspravama koje se neće svoditi na puku predstavu za javnost i skupljanje jeftinih političkih bodova te preglede na društvenim mrežama, poručio je Baksa.

Zastupnik bošnjačke nacionalne manjine Armin Hodžić (Klub nacionalnih manjina) pozdravio je donošenje Rezolucije o Srebrenici koju je jučer donijela Opća skupština UN-a u New Yorku. "Rezolucija je simbolička poruka da civilizirani svijet ne smije i ne zaboravlja najteže ratne zločine te da oni nikada ne zastarijevaju", istaknuo je.

Pročitajte više