Bunjac o prijetnji smrću: Da me nisu snimili, rekao bih da lažu

Screenshot: HRT

SABORSKI zastupnik Živog zida Branimir Bunjac kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi i prijetnji trojici stražara.

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad  47-godišnjakom zbog sumnje u počinjene kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju na štetu 56-godišnjeg zamjenika zapovjednika straže Hrvatskog sabora. Također, prijavljen je i zbog kaznenog djela prijetnje na štetu trojice stražara, u dobi od 56, 53 i 36 godina. Prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", rekli su nam iz zagrebačke policije.. 

Bunjac je u dućanu i nema komentara

Za komentar smo upitali i Branimira Bunjca, ali on nam je odvratio da je u dućanu te da se obratimo onima koji su ga prijavili.

Uskoro nas je opet nazvao.

"Nema tu nikakve prisile ni prijetnje smrću, radilo se o verbalno ispadu u stanju afekta jer nigdje u poslovniku ne piše da straža ima pravo na sredstva prisile. Neka Reiner i Brkić prestanu slati stražu na zastupnike pa neće biti iznošenja, naguravanja ni ružnih scena", dodao je. 

"Da me nisu snimili, rekao bih da lažu"

Bunjac je za HRT komentirao kako nije bio svjestan svojih riječi.

"Drugi dan bio mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu", rekao je.

Podsjetimo, Branimir Bunjac je u noći na 5. travnja prijetio saborskim stražarima jer su izbacili njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara. Pernarovo izbacivanje naredio je potpredsjednik sabora Milijan Vaso Brkić

"Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" urlao je na saborsku stražu u sabornici zastupnik Živog zida Branimir Bunjac.


 

VIDEO Na rubu fizičkog sukoba: Pernara izbacili iz sabornice

Pročitajte više