Bura odnijela turiste u gumenjaku na otvoreno more, spasila ih senjska služba

Ilustracija: screenshot You Tube Matej Stegar

SLUŽBENICI Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka (MRCC Rijeka) jučer su u Senjskom akvatoriju spasili dvoje turista iz gumenjaka koji je jaka bura nosila prema otvorenom moru.

Jedna osoba je, naime, jučer oko 12:48 tijekom vožnje pokraj kampa između Klenovice i Senja uočila dvije osobe, koje su se u gumenjaku nekontrolirano udaljavale od obale te je o tome obavijestila MRCC Rijeka. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave.

Spasioci brzo pronašli gumenjak i prevezli putnike u Senj

Spasilačka brodica LK Senj u 13:45 uočila je gumenjak s dvjema osobama te su ga nedugo potom presreli. Osobe iz gumenjaka, I. M.-a, hrvatskog državljanina rođenog 1963. godine i M. M.-a, njemačkog državljanina rođenog 1966. godine, su ukrcali na spasilačku brodicu i neozlijeđene prevezli u kamp u Senju gdje borave turistički.

Tijekom trajanja ove akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni jer je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice, vidljivost bila izrazito smanjena.

Pročitajte više