Burna rasprava na Senatu Sveučilišta zbog zajma Berošu

NA DANAŠNJOJ sjednici Senata Sveučilišta u Splitu burnu je raspravu izazvao prijedlog rektora splitskog Sveučilišta Ivana Pavića da se donedavnu gradonačelniku Slobodanu Berošu dodijeli 57 tisuća eura subvencioniranog zajma za stambenu izgradnju.

Beroš se, rečeno je, nije nalazio na redovitoj stambenoj listi Sveučilišta jer su ga, navodno, okolnosti spriječile da se prijavi na natječaj.

U prijedlogu za dodjelu zajma Berošu, vanjskom suradniku Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB-a), među ostalim se navodi: "Osim značajna doprinosa na nastavnom i znanstvenom radu na FESB-u za vrijeme mandata gradonačelnika značajno se angažirao na potpori grada sveučilišnoj stambenoj izgradnji." U prijedlogu se također navodi da Beroš s bolesnom suprugom živi kao podstanar.

Prodekan FESB-a Slavko Vujević kazao je pak kako je Beroš 1998. kupio stan koji je uknjižio na suprugu, a zatim ga prodao te da Beroš nije djelatnik FESB-a. Prema tome, po Vujevićevim riječima, Beroš ne ispunjava niti jedan od navedenih uvjeta za dobivanje zajma.

Ostali članovi Senata su zaključili kako je krajnje uvrjedljivo i neuvjerljivo navesti da se Beroš nije uspio javiti na natječaj za dobivanje zajma te su gotovo jednoglasno odbili rektorov prijedlog da se Berošu dodijeli subvencionirani zajam za stambenu izgradnju.

Senat je prihvatio rektorove prijedloge o dodjeli subvencioniranih zajmova trojici sveučilišnih profesora.

Pročitajte više