BUSH, BLAIR I AZNAR "GOTOVO ODLUČILI NAPASTI" (LOUIS MICHEL)

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Španjolska "gotovo da su odlučile napasti" Irak, ocijenio je u nedjelju navečer belgijski ministar vanjskih poslova Louis Michel govoreći o američkom odbijanju da se odobri rok od 30 do 60 dana kako bi inspektori završili posao u Iraku.

"Francuska je predložila da se još raspravlja tridesetak dana ili dulje, oni su odbili, dakle to znači da su gotovo odlučili napasti", ocijenio je Michel.

Američki potpredsjednik Dick Cheney odbio je u nedjelju prijedlog francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca da odobre rok od 30 ili 60 dana kako bi UN-ovi inspektori za razoružanje završili rad.

Michel je govorio na državnoj televiziji RTBF pri završetku kratkog summita na Azorima između američkog predsjednika Georgea W. Busha, britanskog premijera Tonyja Blaira i španjolskog šefa vlade Jose Maria Aznara.

Sredinom dana Michel i belgijski ministar obrane Andre Flahaut su izjavili da Belgija namjerava odbiti prijelaz svojim teritorijem za američke snage i opremu u slučaju rata protiv Iraka bez mandata Ujedinjenih naroda.

(Hina) tm br

Pročitajte više