Čačić: Korupcijske afere u Hrvatskoj počele su dovoditi do tragedija i smrti

"HRVATSKA ima puno prostora za razvoj, ali kombinacija nesposobne Vlade i, često, kriminala su vreće cementa oko nogu naše zemlje", naglasio je danas na konferenciji za novinare predsjednik HNS-a Radimir Čačić komentirajući treći ovogodišnji rebalans proračuna.

Povećali rashode, a uveli harač

Naime, Čačić kaže kako su se rashodi povećali, umjesto da se smanjuju i još je uveden harač. Naglasio je kako su opet povećane "sulude" subvencije poljoprivredi te da se i dalje plaća stotine milijuna kuna Gospodarskoj komori potencijalnog predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića, no nigdje nije, tvrdi Čačić napravljen niti jedan rez.

"Politički je razumljivo da manjine podržavaju političku većinu, ali u ovom trenutku u Hrvatskoj manjina drži manjinu na vlasti", rekao je Čačić naglašavajući kako Hrvatska zapravo nema Vladu, a podsjetio je i na slučaj Pelješkog mosta za koji su Sanader i Šuker tvrdili da se ne financira iz proračuna, a sada se odjednom pojavljuje kao proračunski rez.

Korupcija

"U zadnjih nekoliko dana kroz medije smo čuli o tri milijarde kuna koje su kroz korupciju nestale u HEP-u, HAC-u HŽ-u, a neke od tih afera su dovele i do tragedija i smrti", zaključio je Čačić.

Pročitajte više