Čačić: Milošević u mjesec dana nije mogao ništa napraviti

"OVIM tempom ćemo ciljeve koje si je Vlada zacrtala ispuniti za 200 godina", kaže Radimir Čačić komentirajući najavljene investicijske projekte. Osvrnuo se i na nove dužnosnike u HDZ-ovoj Vladi Martinu Dalić i Domagoja Ivana Miloševića, odnosno na Kosoričinu izjavu da će svaki mjesec vrednovati njihov rad.

"Ta izjava na tragu je standarda ponašanja HDZ-a u zadnjih 20 godina. Pričaj, pričaj, pričaj - sutra to ionako nitko neće ni pamtiti ni sankcionirati", rekao je Čačić kojeg su novinari upitali da ocjeni Miloševićev rad.

"Naravno da Milošević nije u mjesec dana mogao napraviti ništa. Nitko razuman to nije mogao od njega ni očekivati, a ja sebe smatram razumnom osobom. Ako za tri mjeseca bude u stanju išta pokazati, ja ću biti zadovoljan", kaže Čačić koji vjeruje da Vlada neće uspjeti realizirati ni 0,5 posto od 15 milijardi eura investicijskog potencijala.

I premijerku Kosor novinari su na današnjoj pressici nakon sastanka s Ivom Josipovićem upitali za ocjenu rada novih ministara. Podsjetili su je kako je obećala prvi osvrt nakon mjesec dana, ali premijerka nije željela odgovoriti na pitanje. "To su ocjene koje se ne iznose javno, već se o njima govori u Vladi. Ja sam za sada zadovoljna", rekla je Kosor.

Pročitajte više