Catherine Deneuve u Beogradu

Slavna francuska glumica Catherine Deneuve, koja će u petak navečer u Beogradu na prigodnoj svečanosti otvoriti 33. međunarodni filmsku smotru FEST, na konferenciji za novinstvo izrazila je zadovoljstvo što će film "Vremena se mijenjaju" redatelja Andrea Techinea, u kome ona i Gerard Depardieu igraju glavne uloge, biti prva projekcija kojom će se festival predstaviti publici.

Dva tjedna nakon filmskog festivala u Berlinu Catherine Deneuve je došla na beogradski FEST sa željom da se sretne s publikom i s novinarima, kako je rekla na tiskovnoj konferenciji.

"Osobno smatram da je dobro što postoje festivali koji nemaju natjecateljski karakter i na kojima se prikazuju i filmovi koji neće ići u distribuciju", istaknula je Deneuve.

Za film kojim će se predstaviti na FEST-u " Vremena se mijenjaju", Deneuve je rekla da ga je redatelj Techine napisao za glumce. To je vrlo realističan, ali i sentimentalan film. Pokazuje da ništa u životu nije konačno, da uvijek postoji i druga prilika, te da prve ljubavi mogu biti i poslednje. Film je pun ritma, malo nervozan kao što je i sam život. Sniman je u marokanskom Tangeru, na granici Europe i Afrike, rekla je francuska filmska diva.

Beogradski 33. FEST počinje u petak 25. veljače i traje do 6.ožujka. Na njemu će biti predstavljena 73 filma iz 38 zemalja.

Podijeljen je na nekoliko cjelina, a u sklopu programa s filmovima iz regije bit će predstavljen hrvatski film "Seks, piće i krvoproliće".

(Hina) xtman/xvrad ydj

Pročitajte više