cavtat: počelo savjetovanje hrvatskog odbora CIGRE

Više od 600 stručnjaka iz elektrotehnike i elektroindustrije sudjeluje na Šestom savjetovanje Hrvatskog komiteta CIGRE Međunarodnog vijeća za električne sustave, koje je večeras počelo u hotelu Croatiji u Cavtatu.

Skup je otvorio potpredsjednik Vlade Goran Granić, koji je održao uvodno predavanje o "reformi energetskog sektora u Hrvatskoj".

On je, među ostalim, rekao kako je u protekle četiri godine provedena reforma elektroenergetskog sustava i doneseno pet zakona koji znače približavanje Europskoj uniji, te da će zakon koji će regulirati tržište toplinske energije biti donesen nakon što se uspostavi novi saziv Sabora.

"Jedan od procesa koji nas očekuje jest i otvaranje tržišta, a kad je o tome riječ, ostaje otvoreno pitanje kako uravnotežiti tržište razvoja, što nije problem samo Hrvatske, nego i znatno razvijenih zemalja", istaknuo je Goran Granić.

Glavne teme ovogodišnjega savjetovanja, koje će trajati do 13. studenoga, bit će vezane uz marketing u elektroenergetici, zaštitu okoliša i prostorno planiranje.

(Hina) hš mć

Pročitajte više