U Hrvatsku ušlo preko 105 tisuća izbjeglica, i dalje stiže val iz Srbije

Foto: Hina

ŠEF KABINETA mađarske vlade Janos Lazar kazao je jučer kako će ograda biti izgrađena uz cijelu granicu s Hrvatskom jer je to jedini način da se spriječi "one koji organiziraju dolazak izbjeglica" da izbjeglice transferiraju u  Mađarsku.

"Branit ćemo Mađarsku i Europu na granici s Hrvatskom", dodao je Lazar.

No, za definitivnu odluku oko zatvaranja granice čekaju reakciju Austrije. "Spremni smo organizirati humanitarni koridor, no isto tako spremni smo u potpunosti zatvoriti granicu. Sve ovisi o Austriji", rekao je Lazar.

Reuters je prije dva dana objavio kako mađarska mašinerija ruši stabla i priprema teren za novu ogradu koja će biti visoka tri metra i već niče uz granicu.

U Hrvatsku je dosad ušlo preko 100 tisuća izbjeglica

Od početka migracijske krize do 18 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 105 121 migranata. Od ponoći do 18 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 4501 migrant preko graničnih prijelaza Tovarnik i Bapska te su tijekom dana prevezeni prema mađarskoj granici (vlakom i autobusima). U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu u 15 sati nalazilo se 1658 migranata. I dalje se očekuje priljev izbjeglica s područja Republike Srbije.

Pročitajte više