Čelnici SDP-a i HSS-a razgovaraju o "Sunčanom Hvaru´ i daljnjem tijeku privatizacije

U SREDIŠNJICI SDP-a u tijeku je sastanak čelnih ljudi koalicijskog SDP-a i HSS-a, a prema neslužbenim najavama razgovara se o rješenjima za daljnju provedbu privatizacije koja su se nametnula događajima vezanim za prodaju hotelskog poduzeća ´Sunčani Hvar´.

Oba izaslanstva došla su u najjačim sastavima - predvode ih stranački predsjednici Ivica Račan i Zlatko Tomčić.

U pregovaračkom timu SDP-a uz premijera Račana su visoki stranački dužnosnici Slavko Linić (potpredsjednik Vlade), Mato Arlović (predsjednik SDP-ova kluba zastupnika) i Mato Crkvenac (ministar financija).

U HSS-ovu timu su uz predsjednika stranke i Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića također najviši dužnosnici HSS-a Ante Simonić (potpredsjed nik Vlade, Božidar Pankretić (ministar poljoprivrede i šumarstva) i Ante Markov (saborski zastupnik).

Pred početak sastanka nisu davali nikakve izjave, a one se očekuju po završetku.

Odluku o prodaji ´Sunčanog Hvara´, za koju je proveden međunarodni javni natječaj, Vlada je trebala donijeta koncem prošle godine, ali zbog HSS-ovih rezervi, to još nije učinjeno. Kao najbolji ponuđač odabrana je bila slovenska tvrtka ´Terme Čatež´.

HSS-ovac Ante Simonić izjavio je nedavno na HTV-u da je osobno Vladi predložio odgodu odluke o prodaji tog turističkog poduzeća dok se ne obavi analiza poslovanja i raščiste sva pitanja vezana za njegovu privatizaciju, a koalicijski partneri ne dogovore rješenja o modelu daljnje privatizacije preostalog državnog portfelja.

Pročitajte više