ČELNIŠTVO HAMASA U GAZI POVUKLO SE U ILEGALU

Čelnici Hamasa u pojasu Gaze, među kojima je i njihov šef Abdelaziz alRantissi u četvrtak su se, nakon trodnevnog žalovanja za njihovim čelnikom šeikom Ahmadom Yasinnom, kojega je u ponedjeljak ubila izraelska vojska, povukli u ilegalu.

Nakon što su primili izraze sućuti tisuća ljudi, politički čelnici Hamasa Mahmud Zahar, Ismail Haniye, Khaled Meshaal i Rantissi, koji je u utorak imenovan čelnikom Hamasa za pojas Gaze, i ostali povukli su se u tajnost. Agencije javljaju kako do njih nije moguće doprijeti, čak ni telefonom, jer strahuju da će njihovo prebivalište biti otkriveno.

Čelnici pokreta u srijedu su povukli prijetnje prvobitno upućene Sjedinjenim Državama, objasnivši kako se namjeravaju usredotočiti na napade na Izraelce.

Politički vođa Hamasa Khaled Meshaal koji se nalazi u Siriji upozorio je sve Izraelce, od premijera Ariela Sharona do običnih ljudi, da nakon Yassineova ubojstva neće više biti sigurni. U telefonskoj izjavi za Reuters u srijedu je kazao: "Oni neće biti sigurni sve dok traje okupacije. Ako žele biti sigurni trebaju otići."

(Hina) xmh ybr

Pročitajte više