Čestitka kardinala Bozanića predsjedniku Mesiću, Sanaderu i Šeksu

PREDSJEDNIK Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić čestitao je danas predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću Božić i novu 2006. godinu.

Zahvalivši predsjedniku Mesiću na čestitki koju je prigodom Božića i Nove godine s dobrim željama poslao njemu, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, te katoličkim vjernicima u Domovini i iseljeništvu, kardinal Bozanić u svojoj čestitki predsjedniku Republike kaže: "Krist je došao na ovaj svijet preuzimajući na sebe ljudsko obličje te nas poziva da sa svim ljudima dobre volje dijelimo ozračje iskrene božićne radosti.

Stoga u svjetlu njegove istine pratimo napredak i uspjehe, kao i čitavu povijest svoga hrvatskog naroda. Moleći i za sve one koji su na vlasti, očekujemo nastojanja oko općeg dobra u našoj svakodnevici na dobrobit svih građana Republike Hrvatske.

Dopustite da i ja Vama, poštovani gospodine Predsjedniče, kao i svim Vašim suradnicima, uputim srdačne čestitke za Božić i novu 2006. godinu."

Čestitka kardinala Bozanića premijeru Sanaderu

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, čestitao je danas predsjedniku hrvatske Vlade Ivi Sanaderu Božić i novu 2006. godinu.

"Poštovani gospodine predsjedniče hrvatske Vlade, Primio sam Vašu božićnu i novogodišnju čestitku na kojoj Vam iskreno zahvaljujem.


Rođenje Gospodinovo poruka je mira i jedinstva za čitavi svijet. Postavši čovjekom Bog se sjedinio s čovjekom potvrđujući tako neprocjenjivu vrijednost ljudskog dostojanstva.

Stoga neka nastojanja oko društvenog i gospodarskog napretka naše zemlje budu prožeta osjećajima za svakoga čovjeka. Molimo za mudrost i razboritost odgovornima da promičući hrvatsku baštinu mognemo svoje posebnosti ugrađivati u zajednički europski dom.

Dopustite da i ja Vama i svim članovima hrvatske vlade, kao i Vašim suradnicima, izrazim čestitke za Božić s najljepšim željama za novu 2006. godinu", stoji u čestitki kardinala Bozanića premijeru Sanaderu

Čestitka kardinala Bozanića predsjedniku Hrvatskoga sabora V. Šeksu

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, čestitao je danas predsjedniku Hrvatskoga sabora Vladimiru Šeksu i svim zastupnicima Božić i novu 2006. godinu.

"Primio sam Vašu čestitku prigodom Božića i Nove godine, na kojoj Vam srdačno zahvaljujem.

U duhovnom zajedništvu sa svim ljudima dobre volje dijelimo ozračje iskrene božićne radosti i mira. Sudjelujući vjernički u povijesti svoga hrvatskog naroda molimo da rad i nastojanja Hrvatskog sabora budu na dobrobit svih stanovnika naše zemlje.

Sretan Božić te blagoslovljenu novu 2006. godinu želim Vama kao i svim zastupnicima Hrvatskog sabora. Novorođeni Isus neka svima udijeli obilje blagoslova u vršenju odgovorne službe", stoji u čestitki kardinala Bozanića predsjedniku Hrvatskoga sabora Vladimiru Šeksu.

Pročitajte više