Čestitka premijera Račana za 60. rođendan "Slobodne Dalmacije"

PREDSJEDNIK Vlade RH Ivica Račan poslao je danas čestitku splitskom dnevnom listu "Slobodne Dalmacije" u povodu njegova 60. rođendana.

"Kontinuirana i bogata šezdesetogodišnja povijest dnevnog lista Slobodne Dalmacije od njegova osnivanja pa sve do danas, svjedoči o značenju i nužnosti postojanja neovisnog i slobodnog medija i njegove zadaće da na pravedan način i objektivno prikazuje, ukazuje, kritizira, upozorava a ponajprije informira o svim društveno relevantnim događajima. Važno je istaknuti ulogu koju snaga medija, kao što je Slobodna Dalmacija, ima u oblikovanju javnog mnijenja i informiranja javnosti o svim područjima društvenog djelovanja.

Ova značajna obljetnica prigoda je za prisjećanje na dugi niz razvojnih stepenica na putu Slobodne Dalmacije prema suvremenom dnevniku, na probleme s kojima se susretala na svom putu, ali i prigoda za iskazivanje želja o tome kakva bi joj trebala biti budućnost.

Šezdesetogodišnja nazočnost Slobodne Dalmacije na hrvatskoj medijskoj i izdavačkoj sceni, priznanje je radu i naporima uloženim u stvaranje tog dnevnika te potvrdu snage neovisnog i slobodnog medija i njegove važnosti na društvenoj sceni.

Slobodnoj Dalmaciji i svim njezinim zaposlenim upućujem iskrene čestitke za 60. obljetnicu uz želju za daljnjim napretkom, razvojem i osuvremenjivanjem", stoji u čestitci premijera Račana "Slobodnoj Dalmaciji", izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.



Pročitajte više