Ivan Ugrin: "Slobodnoj Dalmaciji" treba vlasnik i neovisnost

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata "Slobodne Dalmacije" Ivan Ugrin na današnjoj je konferenciji za novinare u povodu, kako je kazao, povratka novina čitateljima, odnosno smjene tadašnje, po njegovim riječima, "neojugoslavenske uređivačke politike", ustvrdio da je toj novinskoj kući hitno potreban strateški partner, t.j. novi vlasnik i neovisna uređivačka politika odnosno vraćanje listu pridjevka "hrvatske nezavisne novine".

Ali da bi se našao ulagač odnosno vlasnik, potrebno je poraditi na novinama i povećati joj nakladu, ustvrdio je Ugrin.

Najbolja ponuda za kupnju "Slobodne Dalmacije" prispjela je od Milana Miletića iz Amerike, kazao je Ugrin, dodavši kako su sadašnje strukture u "Slobodnoj..." toga mogućeg ulagača pokušale pod hitno diskreditirati objavljivanjem komentara kako je on HDZ-ov igrač.

Današnja konferencija, naveo je Ugrin, sazvana je da bi se upozorilo i na izvrtanje činjenica od prije 10 godina kad je tadašnji glavni urednik Joško Kulušić smijenjen "željom ljudi u kući da skinu s novina neojugoslavenski pečat".

Kad je otišao Kulušić, nitko u "Slobodnoj" nije ostao bez posla, ustvrdio je tadašnji urednik nakon Kulušića Dino Mikulandra. Danas smo primjeri raznih šikaniranja; Zoran Vukman, Slobodan Paparela, Ugrin i ja s nakanom da nas se otjera iz "Slobodne...", upozorio je Mikulandra.

Ugrin je dodao da su mnogi mladi u "Slobodnoj..." pod sadašnjom vlašću istjerani na ulicu pod krinkom viška zaposlenih, a dovode se umirovljenici i njihova su imena u impresumu, a sadašnjem glavnom uredniku Draženu Gudiću poručio kako je "najbolje da Slobodnu prepusti ljudima koji znaju raditi".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara