cetingrad - dan prijateljstva i zahvalnosti

U Cetingradu se na Danu prijateljstva i zahvalnosti okupilo gotovo tri tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske te iz Hercegovačkog i Unskosanskog kantona u BiH.

Na toj priredbi, koja se održava prvi put, najviše je bilo članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a bile su i mnogobrojne obitelji koje su u teškim prognaničkim danima udomile one kojima je trebao krov nad glavom.

Dan prijateljstva i zahvalnosti organizirali su Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije, grad Slunj i općine Cetingrad, Rakovica, Saborsko i Plitvička Jezera kako bi se prisjetili zajedništva u teškim vremenima prognaništva i iskazala zahvalnost svima koji su činili dobra djela i pomogli prognanicima, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Mateša.

U cjelodnevnom programu nastupilo je 16 kulturno-umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske i najpoznatiji tamburaški orkestri te nekoliko estradnih pjevača.

Načelnik cetingradske općine Milan Gašparin najavio je da bi Dan prijateljstva i zahvalnosti mogao postati tradicionalnim.

(Hina) vhor ln

Pročitajte više