Četiri mjeseca na imanju pored Novske držao roba

POLICIJA je uhitila 34-godišnjaka i privela ga istražnoj sutkinji nakon kriminalističke obrade kojom je utvrđeno da je na svom imanju pokraj Novske četiri mjeseca kao roba držao 36-godišnjeg državljanina Hrvatske.

Policijska uprava sisačko-moslavačka je priopćila kako je kriminalističkom obradom utvrđeno je da je uhićeni od travnja do kolovoza uporabom sile i i ozbiljnim prijetnjama na život  i tijelo te psihičkim zlostavljanjem uspostavio kontrolu nad 36-godišnjakom. Osumnjičeni je 36-godišnjaka zaposlio na svom imanju lažno mu obećavši plaću od 1500 kuna godišnje, no od početka je imao namjeru da od njega napravi roba.

Čim je zatočenik započeo s radom, odmah su počela zlostavljanja. Osumnjičeni robovlasnik ga u više navrata tukao i tjerao na rad koji je započinjao u 5 sati i trajao do 22 sata, bez odmora i uz samo jedan obrok dnevno. Zatočeni muškarac nije primio apsolutno nikakvu naknadu za svoj rad, te je čak svom zatočitelju morao dati novce koje je zaradio radeći kod susjeda.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku je nakon saslušanja pustila osumnjičenog na slobodu, uz obrazloženje da nema zakonskih uvjeta za njegovo zadržavanje u pritvoru. Kazneni postupak se nastavlja.

J.B.
Foto: Index

Pročitajte više