ČETIRI SUMNJIVE OSOBE I SAUDIJSKI POLICAJAC UBIJENI U SJEVERNOM DIJELU RIJADA

Četiri osobe koje se sumnjiči za "terorizam" i pripadnik saudijske službe sigurnosti ubijeni su u četvrtak u pucnjavi u sjevernom dijelu Rijada, što je najnoviji nastavak u borbi koju vlasti u toj kraljevini vode protiv islamističkih aktivista.

Dva pripadnika sigurnosne službe i peti osumnjičenik također su ranjeni u pucnjavi, izvijestio je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova, kako navode državna televizija i službena agencija SPA.

Do pucnjave je došlo kada su snage sigurnosti oko 14 sati (11 po GMT-u) opazile petoricu za kojima se traga zbog "afera u svezi sa sigurnošću", u jednoj zgradi u Boureidi, u pokrajini Al-Qassem, 320 kilometara sjeverno od saudijske prijestolnice, dodao je.

"Četiri su bjegunca ubijena, a peti je ranjen. Jedan pripadnik snaga sigurnosti umro je mučeničkom smrću, a dvojica njegovih kolega su ranjeni. Pronađeno je oružje i streljivo", kazao je.

Inače, saudijska je policija u zadnjih godinu dana uhitila više stotina ekstremista i ubila veći broj njih. Osamnaest osoba koje su na popisu s 26 imena objavljenih u prosincu 2003. još uvijek je u bijegu. U tim je sukobima ubijeno više pripadnika sigurnosnih snaga.

Zabrinutost zbog tih napada koji se događaju usred zemlje koja je najveći svjetski proizvođač nafte, pridonio je porastu cijene barila koja je u New Yorku prvi put u povijesti prekoračila granicu od 41 dolara.

(Hina) xvrad ysd

Pročitajte više