ČLANOVI NACIONALNOG SAVJETA OBAVIJEŠTENI O "SLUČAJU HADŽIĆ"

Članovi Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haškim tribunalom na sjednici održanoj u četvrtak u Beogradu dobili su informaciju MUPa Srbije o slučaju haškog optuženika Gorana Hadžića, izjavio je predsjednik tog savjeta Rasim Ljajić za Radio B92, te dodao, ne iznoseći pojedinosti, da se "na tom slučaju intenzivno radi".

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u ponedjeljak je u Den Haagu optužila vlasti u Srbiji da su namjerno dopustile Hadžiću da pobjegne prije nego što je izdan nalog za njegovo uhićenje.

Srbijanski ministar policije Dragan Jočić u srijedu je kazao da MUP nema informacije da je Hadžić u bijegu, a pojedini srbijanski mediji objavili su u četvrtak da je istražni sudac Posebnog odjela za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu za Hadžićem raspisao tjeralicu.

Glasnogovornica tog suda Sonja Prostran nije, u svojoj izjavi za Radio-televiziju Srbije u četvrtak potvrdila tu vijest, ali je objasnila da "istražni sudac može raspisati tjeralicu, ali da iz određenih razloga zasad to ne želi javno objaviti".

(Hina) ttag

Pročitajte više