Clinton: Gubimo informacijski rat jer televizije poput Al Jazeere donose prave vijesti



HILLARY CLINTON, američka državna tajnica, žestoko se okomila na medije u SAD-u. Jedan od glavnih razloga zbog kojih SAD gube "informacijski rat" u svijetu, kaže Clinton, su televizijske postaje poput Al Jazeere. Popularna katarska televizija i u SAD-u dobiva sve više gledatelja i to zato što, smatra državna tajnica Clinton, publici nudi "prave vijesti".

Za kvalitetu programa koji proizvodi Al Jazeera, Clinton je imala samo pohvale. "Ne morate se slagati sa mnom, ali ja smatram da gledanost Al Jazeere raste zato što oni proizvode prave vijesti. Gledatelj na Al Jazeeri ima osjećaj da čitav dan dobiva stvarne vijesti umjesto milijun reklama i svađa između različitih komentatora i analitičara", tvrdi Clinton.

Upravo to je postao najveći nedostatak američkih informativnih televizijskih kanala, tvrdi Clinton. Na američkim tv postajama u udarnim se terminima, naime, sve rjeđe nude "čvrste vijesti", umjesto kojih se pojavljuju analize prepoznatljivih televizijskih lica koji komentiraju događaje umjesto da o njima izvještavaju. "Stvari koje gledamo na američkim televizijama ni nama nisu pretjerano informativne, a kamoli strancima", zaključila je Clinton.

Pročitajte više