Čobanković pozajmice pretvorio u udjele, Uprava Sunčanog Hvara - presretna



"ZA SUNČANI HVAR ovaj je sporazum od ključne važnosti i vjerujemo da on označava novo poglavlje za tvrtku. Osobito ohrabruje činjenica da su oba dioničara savjesno donijela zajedničku odluku da bez odlaganja pomognu Društvu i uložila maksimalne napore da u ključnom trenutku iznađu rješenja koja su prvenstveno u najboljem interesu Sunčanog Hvara i naših zaposlenika", izjavio je Dirk. R. Bliek predsjednik Uprave Sunčanog Hvara, komentirajući dogovor između Orco property grupe i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Krenule pripreme za sezonu


Podsjetimo, predstavnici Orco grupe, Hrvatskog fonda za privatizaciju i potpredsjednik Vlade Petar Čobanković potpisali su sporazum kojim je dogovoreno da će se zaduženost Sunčanog Hvara smanjiti za 41,12 milijun kuna pretvaranjem pozajmica tvrtki u vlasničke udjele. Sporazum uključuje i otpis 22,2 milijuna kuna kamata po pozajmicama vlasnika.

"Unatoč izazovima s kojima se tvrtka suočavala u proteklom razdoblju, pripreme za turističku sezonu uspješno se provode. Ovog ljeta svi hoteli u sastavu tvrtke biti će otvoreni, uključujući i depandansu hotela Dalmacija koja će ove sezone biti ponovno stavljena u funkciju, čime će Sunčani Hvar dobiti dodatnih 37 soba za prodaju", stoji u priopćenju Uprave Sunčanog Hvara u kojem izražavaju zadovoljstvo dogovorenim.

Pročitajte više