"Čovjek koji je volio puno spavati, zaspao je zauvijek"

SMRT Borisa Dvornika iznenadila je mnoge. Njegova snaha Danijela Dvornik jutros nam je kazala kako ih je vijest o smrti iznenadila jer je Boris bio zdrav i nitko nije očekivao takav iznenadan kraj. Sin Dino kazao je kako je njegov otac preminuo "najbolje što je mogao, u snu".

> Preminuo splitski glumački velikan Boris Dvornik

Vijest o tome da popularnog Roka više nema u ponedjeljak ujutro rastužila je mnoge. Antun Vrdoljak o tome nije mogao gotovo ni pričati: "Odlazak Borisa Dvornika je moj obiteljski gubitak, jer je to isto kao da mi je umro otac ili brat, kao da komentiram njihovu smrt. Nemojte me ništa pitati...".

Ivo Gregurević kaže nam kako se s Borisom Dvornikom posljednji put čuo prije mjesec dana. "Često me zvao, govorio o nekim našim projektima. Pohvalio je primjerice 'Put lubenica' gospodina Branka Schmidta, kazavši kako ga je očarala ljepota u filmu, ali mi je rekao da mu to ne prenesem...", kaže nam Gregurević.

"Pretrpljeni prvi moždani udar za njega je bio prošlost"

Prisjetio se i kako je Dvornika pitao kako se osjeća nakon pretrpljenog prvog moždanog udara; "On se nije dugo zadržavao na toj temi, kazao je da je to prošlost...". Gregurević će ga, kaže nam, uvijek pamtiti kao otvorenu, duhovitu osobu, koja je uvijek razveseljavala društvo. "Mislim da je Split dosta izgubio, jer Boris nikada nije napuštao svoj grad. Izgubila je i cijela naša kinematografija i teatar, teško je to prihvatiti kao činjenicu...", kaže.

Glumac Zijad Gračić jedan je od posljednjih koji je radio s Dvornikom i to na snimanju TV serije "Ponos Ratkajevih". "Neizmjerno mi je žao bilo kada sam jutros čuo da je preminuo. Igrom slučaja smo se posljednjih mjesec dana viđali često jer je surađivao s nama na 'Ratkajevima'".

"Jedna je zgoda bila nedavno kad smo išli skupa, on je iz Miljane žurio na avion i mi smo cijelu akciju radili oko toga da on stigne na taj avion...A posljednji je naš susret bio isto u Miljani, to je bilo 7. ožujka, meni je tada bio rođendan. Ušao sam u garderobu i svi su mi čestitali. On je onako, sjedio u kutu, ustao se, došao do mene, stao pred mene i rekao 'Pa kolega, sretan vam rođendan'. U tom trenutku mi je djelovao kao da se poznajemo cijeli život, kao da smo skupa u školu išli. Taj će mi trenutak zauvijek ostati u pamćenju", kaže nam Gračić.

.

"Znao je zaspati između snimanja dvaju kadrova"

Boris bi uvijek, kažu, bio izvor zabave - kako na poslu, tako i u privatnom životu. Glumac Filip Šovagović "odradio je", kaže, jedan kadar s Borisom.

"U tom jednom kadru ja sam bio na poziciji režije, a on je bio u krupnom planu. Nakon što je režiser kazao 'Stop!', mi smo svi shvatili da je Boris zaspao između dva kadra. I mi smo svi bili ljubomorni jer smo bili ti koji moraju biti budni. I eto, što reći, čovjek koji je volio puno spavati, zaspao je zauvijek...", kaže Šovagović.

B.S.
Foto: HNK

Pročitajte više