Crnić na konferenciji predsjednika vrhovnih sudova u Slovačkoj

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda Republike Hrvatske Ivica Crnić sudjeluje u Slovačkoj u radu Stalne konferencije predsjednika vrhovnih sudova pet zemalja koje su u svibnju postale članicama Europske unije.

Glavne su teme skupa što se održava pokraj Bratislave uloga vrhovnih sudova u stegovnim postupcima protiv sudaca te uloga najviših sudova u upravnim sporovima, priopćio je Vrhovni sud.

To je peti sastanak Stalne konferencije u koju su uključeni predsjednici češkoga, madžarskog, poljskog, slovačkog i slovenskog vrhovnog suda, dakle zemalja koje su u svibnju ove godine postale članicama EU-a. Predsjednik hrvatskoga Vrhovnog suda Crnić jedini je sudjelovao u radu toga skupa kao poseban gost iz zemalja izvan tog kruga, stoji u priopćenju.

Predsjednik Crnić je govorio o ustavnom položaju sudbene vlasti u Hrvatskoj te o ulozi Vrhovnog suda u stegovnim postupcima protiv sudaca. U radu Konferencije sudjelovao je i dr. sc. Ivo Grbin, predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda, koji je govorio o ulozi Vrhovnog suda u rješavanju upravnih sporova.

Vrhovni sud bit će domaćin 6. sastanka Stalne konferencije predsjednika vrhovnih sudova u početku 2005., ističe se na kraju priopćenja.

Pročitajte više