Croatia Airlines u nedjelju imala dva kvara aviona, danas preuzela novi Q400

HRVATSKI nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines od danas je "bogatiji" za jedan novi zrakoplov. Riječ je o kanadskom avionu Dash-8 Q400 koji je u bojama CTN-a poslijepodne sletio u splitsku, a par sati kasnije i u zagrebačku Zračnu luku.

Riječ je o novoj letjelici koja će zamijeniti zrakoplove ATR-42 koji se postepeno povlače iz sastava flote CTN-a. I dok u CTN-u slave isporuku prve od ukupno četiri naručene letjelice, u istoj tvrtki jučer su zabilježili dva kvara na ATR-ovima.

Večernji list piše da je "Croatijin" ATR-42 koji je prijepodne letio na redovnoj liniji za Beč, zbog požara na motoru hitno sletio na bečki aerodrom Schwechat. Incident je izazvao popriličnu zabrinutost među putnicima, piše isti izvor.

Kasnije je iz Zagreba prema Beču poletio još jedan ATR-42 s tehničarima i rezervnim dijelovima, ali je i taj avion imao tehničke probleme pa je morao prisilno sletjeti.

Glasnogovornica CTN-a Ksenija Žlof pojasnila je da se radilo o problemima koji su riješeni rutinski te dodala kako su zrakoplovi CTN-a u pogledu tehničke ispravnosti iznad svjetskog prosjeka.

I.K.
Foto: Index

Pročitajte više