Croatia Airlines u prvih devet mjeseci u plusu: Neto dobit 3,9 milijuna kuna

 Foto: Hina

U PRVIH devet mjeseci ove godine Croatia Airlines ostvarila je neto dobit od 3,9 milijuna kuna i operativnu dobit od 4,8 milijuna kuna.

Pozitivnim poslovnim rezultatima pridonio je rast prihoda od putničkog prijevoza za 2 posto, a pritom je u međunarodnom redovitom prometu prevezeno 3 posto više putnika nego lani. Ukupna prodaja u prvih devet mjeseci bolja je za 4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a inozemna prodaja narasla je 6 posto, navodi se u priopćenju croatia Airlinesa.

Do kraja godine očekuje se 1,88 milijuna putnika

U zrakoplovima je ukupno prevezeno 1,465.997 putnika uz isti broj letova kao i u 2014. godini, a pritom je više od dvije trećine putnika prevezeno na međunarodnim letovima, Prosječna popunjenost kabine iznosila je 70,2 posto, što predstavlja rast od 0,6 postotnih bodova. S obzirom na dosadašnje prometne pokazatelje, ove godine se u zrakoplovima ukupno očekuje oko 1,880.000 putnika.

Pojačan porast ulaganja i investicija, prvenstveno u zrakoplove i rezervne dijelove, koje su dosegle gotovo 60 milijuna kuna, odnosno rast od 25 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, prati i rashodovna strana pa su operativni troškovi narasli za 3 posto. Od toga se najznačajniji rast odnosi na troškove održavanja flote zbog najma i održavanja motora.
 

Pročitajte više