Croatia osiguranje vrijeđa: Zabranili im TV-reklamu "Dok vas neki pokušavaju preveslati"

NAKON što je nedavno žestoko sankcionirala Borislava Škegru i Ivicu Todorića, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i njen šef Ante Samodol ide dalje.

<<Ekskluzivna ispovijed šefa Hanfe: Kako je kaznio Todorića i zašto mu sada prijete<<

Croatia osiguranju naredio je danas da odmah povuče svoju reklamu sa sloganom "Dok vas neki pokušavaju preveslati, mi s vama plovimo kroz život", jer, tvrde u Hanfi, ta poruka negativno, neistinito i pogrešno opisuje druge osiguratelje.

Sporni su još neki slogani iz reklame. "Dok vas neki vozaju, mi s vama putujemo do cilja. Dok vam neki skupo prodaju obećanja, mi svoja ispunjavamo", parole su iz zabranjenog spota.

"Promidžbene poruke moraju sadržavati jasne, istinite i potpune informacije koje se temelje na vjerodostojnim podacima o uspjehu i položaju društva za osiguranje na tržištu osiguranja", poručili su iz Hanfe.

Upitno je jedino jesu li kaznili CO ili su im napravili uslugu, jer će se o zabranjenoj reklami tek sada govoriti.


Kaznili i RBA


HANFA je također odlučila i kazniti javnom opomenom Raiffeisenbank Austrija. Naime, u obrazloženju od osam stranica utvrđeno je kako u obavljanju investicijske usluge u odnosu na javnu ponudu dionica Luke Ploče nisu primjenjivali mjere i postupke za upravljanje sukobom interesa propisane internom Politikom upravljanja sukobom interesa.

HANFA navodi da je sukob interesa reguliran Politikom upravljanja sukobom interesa gdje je propisan obrambeni postupak uspostavom tzv. kineskog zida odnosno fizičko grupiranje različitih poslova u različitim direkcijama.

"U postupku nadzora utvrđeno da u društvu opisane situacije nisu niti prepoznate kao sukob interesa, odnosno potencijalni sukob interesa", napominje se na kraju. 

Pročitajte više