Cvjetko zataškavala i druga silovanja?

BOŽICA CVJETKO znala je za silovanja još dvojice malodobnih dječaka koja su se navodno odvijala u Caritasovom domu u Brezovici. Uz to je znala i za niz bludnih radnji nad štićenicama koje je počinio domar Mario Barlović. No, iako je sve to znala, pismenim je nalogom prekinula istragu.

Kako piše Vjesnik, protiv Božice Cvjetko će u srijedu početi stegovni postupak, a bit će podignuta i kaznena prijava zbog zloupotrebe položaja i ovlasti koje je imala kao zamjenica državnog odvjetnika.

List doznaje da će u procesu otežana okolnost biti iskazi osoba koje su inzistirale da se istraga ne zatvori. Radi se o nekome iz Ministarstva unutarnjih poslova, a na daljnjoj obradi je inzistirala i zamjenica općinske državne odvjetnice.

Cvjetko je za vrijeme istrage odbijala za ove slučajeve podizati kaznene prijave, a svojim podređenima je rekla da su počinjena djela u pravnoj zastari. Državno odvjetništvo će ispitati ove propuste, a sumnjaju da je Cvjetko namjerno zataškavala slučajeve zlostavljanja u Caritasovom domu.

Do sada se znalo za slučaj silovanja dječaka M.V., a prema Vjesnikovim saznanjima moglo bi ju se teretiti i za zataškavanje silovanja još dvojice dječaka. Mario Barlović se sumnjiči da je silovao dječaka M.V., a ukoliko se dokaže da je zlostavljao još djece optužba će mu se proširiti.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić još prije mjesec dana najavio je da će zatražiti da se protiv Božice Cvjetko pokrene stegovni postupak zbog zataškavanja istrage o slučaju Brezovica, no ona još uvijek nije razriješena dužnosti.

Kako doznaje Vjesnik, zamjenica državnog odvjetnika Mladena Bajića bez posla bi mogla ostati tijekom ovog tjedna.

Pročitajte više