Daci: Uspjeh Šešeljevih radikala loša vijest za regiju

USPJEH radikala na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Srbiji predstavlja loš razvoj događaja za regiju, ocijenio je danas u Prištini predsjednik Skupštine Kosova Nexat Daci.

On je rekao da ovakav razvoj događaja ipak ne bi trebao izazvati zabrinutost na Kosovu. "Ovi izbori će dovesti Srbiju u granice koje zaslužuje. To je nastavak politike koja je već dosta reducirala granice Srbije", kazao je on. Daci je izrazio nadu da će demokratske snage u Srbiji naći snage i radikale i "miloševićevske snage" poslati u Den Haag ili u oporbu.

Ni predstavnici kosovskih Srba nisu izrazili zadovoljstvo rezultatima izbora u Srbiji. Prema riječima Olivera Ivanovića, člana predsjedništva Skupštine Kosova, pobjeda radikala je opasna za aktualne procese normalizacije stanja na Kosovu.

"Skupština u kojoj radikali imaju tako veliki broj mandata zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije predstavlja blok koji je u velikoj mjeri doveo do ovoga što nam se dogodilo na Kosovu. To je velika opomena za građane, ali i za međunarodnu zajednicu", rekao je Ivanović.

(Hina) bb sb

Pročitajte više