Dačić uzvratio Kovaču: Vaše prijetnje su groteskne, Hrvatska je najveća sramota EU-a

Foto: FAH

NAKON što je šef hrvatske diplomacije, Miro Kovač, u intervjuu za Dnevni avaz rekao da "Hrvatska više neće trpjeti nikakve provokacije i zastrašivanja svojih građana kakve provode vlasti Srbije i uvest će protumjere zbog progona hrvatskih branitelja", stigao je brzi odgovor srbijanskog kolege.

Ivica Dačić oglasio se priopćenjem u kojem ističe da je Kovač u spomenutom intervjuu vršio "klasičnu i krajnje providnu zamjenu teza, zamjerajući premijeru Republike Srbije što Hrvatsku optužuje za rehabilitaciju ustaštva". Prijetnje Hrvatske o tome da će spriječiti ulazak Srbije u EU, kao i lekcije o europskim vrijednostima, europskoj retorici i europskom postupanju nazvao je tragikomičnima, a politiku Hrvatske najvećom sramotom EU-a.

Reagirao je i ministar Aleksandar Vulin. "Šef hrvatske diplomacije Miro Kovač nikada nije rekao šta je neistinito u izjavama srpskih dužnosnika o Hrvatskoj", poručio je Vulin i dodao da Kovaču zapravo smeta istina i "ogledalo ispred kojeg se nalazi".

Bijes usmjeren na Vučića treba biti usmjeren na istinu, rekao je Vulin te dodao da smatra da Kovač u tijeku predizborne kampanje nema nikakvu ogradu.

Pročitajte više