Dalmatinska liberalna stranka samostalno na izbore

Dalmatinska liberalna stranka (DLS) na izbore za Grad Split i Splitskodalmatinsku županiju izlazi samostalno, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare njezin predsjednik Ante Tešija.

DLS je nastao kao reakcija na nedavne događaje u splitskom LS-u i Libri, kada je splitski gradonačelnik Miroslav Buličić iz Libre kooptiran u predsjedništvo LS-a bez znanja i suglasnosti ogranka.

Ante Tešija, tadašnji predsjednik ogranka LS-a u Splitu na čije je mjesto došao Miroslav Buličić odlukom središnjice stranke, odlučio je zajedno s bliskim suradnicima osnovati novu stranku i na izbore izaći samostalno.

Razgovarali smo s mnogim strankama koje imaju prihvatljive programe ali smo smatrali da je jedino pošteno da se biračima predstavimo sami a ne da se skrivamo u nekoj koaliciji, kazao je Tešija.

DLS želi biti kvalitetna regionalna stranka koja će se zalagati za ekologiju i očuvanje Sredozemlja, zaustavljanje betonizacije obale, prosvjetu i zdravstvo na europskim standardima. Nositelj liste za Split je Ante Tešija, a za Županiju Ivan Panović.

Na konferenciji za novinare DLS-ovci su podijelili izjavu kojom se, ako budu izabrani, obvezuju da će se odreći 60 posto vijećničke naknade u korist Udruge osoba s invaliditetom.

(Hina) xmerc ymd

Pročitajte više