Danijel Srb: HRT je odgovoran za ulične prosvjede

PREDSJEDNIK HSP-a Danijel Srb uputio je otvoreno pismo HRT-u u kojem ga poziva na odgovornost za stanje u društvu. Zatražio je da prestanu manipulacije kako HRT ne bi završio poput mađarske javne televizije. Srb smatra kako spinovi i manipuliranje informacijama na HRT-u, u kombinaciji sa nesposobnošću dugoročnog rješavanja problema vode uličnim prosvjedima.

HRT-ove manipulacije izazvale bijes javnosti

Također naglašava kako su ukinute sve emisije u kojima bi intelektualci i stručnjaci mogli razgovarati o stanju u državi. Po njemu, društvene mreže su postale sustav informiranja a pošto se ne otvaraju perspektive, prosvjedi su jednina mogućnost traženja promjena.

"Hrvatskom danas vladaju zabrinutost, nezadovoljstvo, razočaranje, očaj, gubitak povjerenja u državne institucije. Lani je svaki dan bez posla ostajalo 30 ljudi, a samo u siječnju ove godine bez posla je ostalo više ljudi nego u cijeloj prošloj godini. U isto vrijeme 76 posto građana smatra da Vlada loše upravlja zemljom, a 84 posto da država ide u krivom smjeru. Bijes javnosti izazvalo je HRT-ovo manipuliranje ovim informacijama", kaže Srb.

Branitelji ogorčeni jer Hrvatska nije učinila ništa u slučaju "Purda"

Osvrnuvši se na subotnje prosvjede branitelja, naglasio je kako su oni revoltirani već mjesecima, a Vlada ne štiti nacionalni suverenitet nego dopušta srpskim istražiteljima da na tlu Hrvatske ispituju naše državljane.

"Hrvatska nije učinila ništa u slučaju Purda niti je Srbiji uputila diplomatsku notu ili pozvala njihova veleposlanika na konzultacije i to izaziva ogorčenje branitelja", zaključio je Danijel Srb.

Pročitajte više