darko grivičić izabran za predsjednika hrvatskoga seljačkog saveza

Na redovitoj izbornoj skupštini Hrvatskoga seljačkog saveza za novoga je predsjednika izabran Darko Grivičić iz Brodskoposavske županije, dosadašnji dopredsjednik te udruge. L

Darko Grivičić rekao je kako će glavna zadaća u sljedećem razdoblju biti organiziranje seljaka i udruga kako bi se očuvao hrvatski identitet u sklopu procesa pridruživanja Europskoj uniji.

"Nismo euroskeptici i ne protivimo se ulasku u Europsku uniju, ali smo protiv pretvaranja seljaka isključivo u poduzetnika kako bi mogao konkurirati tržištu Unije", rekao je Grivičić.

Istaknuo je da su seljačka gospodarstva temelj društva i bogatstvo hrvatskog naroda, te dodao kako nešto nije u redu s državom ako to ne želi.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Zlatko Tomčić ocijenio je kako su u vremenu u kojem se hrvatska poljoprivreda treba prilagoditi standardima Europske unije upravo udruge poput Hrvatskoga seljačkog saveza jamstvo očuvanja identiteta, te da su važne i zbog brige za socijalni i gospodarski položaj seljaka.

"Mi smo dobrim dijelom poljoprivredna i turistička država, preko poljoprivrede i sela imamo svoj identitet, i to ne samo u poljoprivrednoj proizvodnji, nego i u načinu života na selu. Seljaci moraju opstati i uz puno razumijevanje dobiti pravu socijalnu i gospodarsku ulogu u društvu", istaknuo je Tomčić.

(Hina) xvruž yln

Pročitajte više