Davoru Zečeviću nakon smrti nezakonito uzeli uzorke tkiva i spermu?

SESTRA ubijenog Davora Zečevića, Nataša, uvjerena je da su njenom bratu neovlašteno uzeli uzorak tkiva i spermu.

Učinio je to,tvrdi, nakon njegove smrti Zavod za sudsku medicinu bez sudskog naloga zbog čega je Zečević još u siječnju podnijela kaznenu prijavu, no ništa se nije dogodilo. Kako je kazala za Večernji list, jasno joj zašto su morali uzeti krv, no ne može podnijeti što su mu uzeli uzorak tkiva i sperme koja je poslije uništena.

"Želim doznati gdje se nalazi uzorak, zašto je uzet, tko je to učinio i naravno, želim da se uzorak vrati. Isto je napravljeno nakon što je izvanbračna supruga moga brata, Ivana Šikić, odustala od umjetne oplodnje, iako je sve bilo dogovoreno s ginekologom", kazala je Zečević.

Zamršenu situaciju nije mogao pojasniti niti predstojnik zavoda za sudsku medicinu, Josip Škavić, koji tvrdi da je krv za DNA analizu uzeta po nalogu Županijskog suda te da je to uobičajeni postupak. "Ne znam ništa o bilo kakvoj kaznenoj prijavi, kao ni o nekom drugom uzetom uzorku tkiva", kazao je.

Nataša Zečević prvo je kazneno prijavu uputila na adresu Uskoka no od tamo su je prebacili na zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo jer situacija nije  bila pod nadležnosti Uskoka. Radi se o kaznenom djelu povrede mira pokojnika, a kako se iz dokumentacije koju su prikupili tužitelji ne vidi da se tkivo neovlašteno uzimalo, kaznena prijava Zečević će najvjerojatnije biti i odbačena.

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više