Delije zadržane na granici, pitanje hoće li stići na utakmicu

AUTOBUSI s navijačima Crvene Zvezde, Delijama, zadržani su neko vrijeme na graničnom prijelazu Bajakovo, a glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun je u razgovoru za Index.hr je potvrdio da ih je devetoro vraćeno u Srbiju zbog alkoholiziranog stanja i remećenja javnog reda i mira. Pitanje je hoće li navijači stići na stadion do početka utakmice.

U razgovoru s glasnogovornikom MUP-a provjerili smo informaciju da su kod Delija na graničnom prijelazu Bajakovo pronađene zapaljivih tvari, što je on demantirao.

"Nije baš tako. Navijači i autobusi kojim putuju su pomno pregledani, a njih devetoro koji su bili alkoholizirani, odnosno remetili javni mir je vraćeno preko granice." - kazao je Mehun u razgvoru za Index.

"Imamo informacije da su oni krenuli prema Zaprešiću, a mislimo da je tri sata dovoljno da dođu do stadiona, pa očekujemo da će doći na vrijeme." - ustvrdio je Mehun.

Mehun je također potvrdio da do sada s Delijama nije bilo nikakvih problema: "Prema posljednjim informacijama, zasad nije bilo nikakvih problema."

Navijači Zvezde su prema Zaprešiću sa Bajakova krenuli oko 14:30. Dolazak je organiziran u četiri autobusa, a na granici su ih neko vrijeme zadržali hrvatski policajci. Na putu do Zaprešića, pratit će ih interventna policija Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske policije, a iz zraka ih nadzire i helikopter MUP-a.

Pročitajte više