"Delo" piše o pogoršanju Račanova zdravlja

UGLEDNI slovenski dnevni list "Delo" u četvrtak na stranicama svog online izdanja prenosi informaciju o današnjem pogoršanju zdravstvenog stanja Ivice Račana te prenosi priopćenje SDP-a u kojem se opovrgava  poslijepodne objavljena informacija kako je Račan umro.

List podsjeća kako je ovo drugo pogoršanje Račanova zdravstvenog stanja u tjedan dana. Nadalje se navodi kako je Račana danas u bolnici posjetio predsjednik Mesić koji se kasnije sastao s najvišim vodstvom SDP-a.

Račan je zbog teške bolesti u srijedu odstupio s dužnosti predsjednika SDP-a kojega je vodio više od 16 godina, a njegova zamjenica Željka Antunović je za 21. travnja najavila sastanak vodstva stranke koje će odlučiti o održavanju konvencije stranke na kojoj će biti izabrano novo vodstvo, piše  ljubljanski list.

SDP je bez predsjednika ostao svega nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora koji su najavljeni za studeni ove godine. Iako vodeći ljudi SDP-a ističu kako nije umjesno govoriti o Račanovu nasljedniku, hrvatski mediji nagađaju o različitim imenima uključujući Željku Antunović.

Kao ozbiljnog kandidata mediji spominju Ljubu Jurčića koji je potvrdio da je ovog tjedna zatraži člansku iskaznicu SDP-a. Često se spominju i imena člana izvršnog odbora SDP-a Zorana Milanovića, predsjednika glavnog odbora stranke Tonine Picule i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prenosi "Delo".

I.K.
Foto: AFP

Pročitajte više