Desetogodišnja djevojčica u SAD-u pronađena mrtva, njen brat blizanac teško ozlijeđen

ČETIRI su dana floridski istražitelji Službe za dječju skrb tražili desetogodišnje blizance. Posjetili su njihov dom i školu, kontaktirali roditelje i rodbinu. No, službenici su pod istragom zbog jednog poziva koji nisu obavili - nisu kontaktirali policiju, piše The News Tribune.

Do vremena kad je policija bila obaviještena, djevojčica Nubia je već bila mrtva, zamotana u plastičnim vrećama u stražnjem dijelu očevog kamiona parkiranog uz državnu cestu 95. Njezin je brat Victor bio na prednjem sjedalu prekriven otrovnim kemikalijama s kritičnim opekotinama. Onesviješten od otrovnih isparavanja, njihov je otac ležao na zemlji u blizini kamiona.

Kasnije je priznao policiji kako se pokušao ubiti. Okolnosti slučaja i dalje su nejasne. Smrt djevojčice pokrenula je lavinu negodovanja spram državne Službe za dječju skrb, agencije koja je prije deset godina reformirala sustav rada nakon što je posvojeno dijete bilo nestalo na više od godinu dana bez da je itko primijetio.

Sudac je uputio oštru kritiku istražiteljima za netemeljito obrađen slučaj, a službenici su uputili molbu za dodatnom istragom.

Pročitajte više