Detalji prometne kod Varaždina: Motociklist (34) pretjecao auto i poginuo

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DANAS oko 10:30 na državnoj cesti D3 dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji muškarac. On je upravljao motociklom iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna. Na dijelu kolnika na kojem je zabranjeno pretjecanje krenuo je pretjecati vozilo koje se kretalo ispred njega.

Tom prilikom je prešao u prometnu traku koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera i prednjim krajem naletio na prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak. Motociklist je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Provest će se obdukcija

Tijelo stradalog je na temelju naloga Županijske državne odvjetnice u Varaždinu prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin. Ondje će se obaviti obdukcija. U osobnom vozilu se uz vozača nalazilo troje putnika starosti 40, 12 i devet godina, ali oni nisu tom prilikom zadobili nikakve ozljede.

Policija je na mjestu nesreće obavila očevid zbog čega se do 13:40 promet navedenom dionicom državne ceste odvijao naizmjenično jednom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Pročitajte više