Detalji talačke krize u Mostaru: U banku su upali naoružani Zagrepčani

Foto: Klix

PRIJE dva dana u Mostaru je došlo do talačke krize kad su naoružani pljačkaši upali u Privrednu banku na mostarskom Korzu. Policija je nakon tihog alarma brzo okružila zgradu, a sve je završilo tako što su se tri pljačkaša predala.

U međuvremenu su objavljeni detalji cijele akcije.

U 15:10 u banku su u prilično prometnom dijelu Mostara, u kojoj je baš prekjučer počela isplata penzija, upali, kako je Dnevnom Avazu neslužbeno potvrđeno, stari policijski znanci Renato Andačić, Damir Hrnjez i Krešimir Srbić iz Zagreba.

Bili su maskirani i naoružani pištoljima te su odmah razoružali zaštitara i zatražili novac. U banci su se uz zaštitara te službenike nalazila tri klijenta, a svima su naredili da legnu.

Kada su pljačkaši iznutra vidjeli veliki broj policajaca kojima su se u jednom trenutku sasvim slučajno pridružila i trojica pripadnika FUP-a te SIPA-e, odmah su se zabarikadirali.

Potom su uperili pištolje prema policiji, koja ih je sve vrijeme držala na nišanu, a potom su uslijedili pregovori. Ubrzo su došli i specijalci te su pljačkaši, kako se doznaje, shvatili da nemaju izbora i da, usprkos taocima, od policije praktično ne mogu iznuditi ništa osim svoje predaje.

Hrnjez im je otvorio vrata i prvi izašao, spustivši pištolj, a potom su specijalci zaskočili Andačića i Srbića te ih savladali. Odmah je na lice mjesta upućena ekipa Hitne pomoći Mostar, budući da je jednoj uposlenici pozlilo, a i ostali su bili u stanju šoka.

"Čim su upali, nisu nam ni trebali govoriti da legnemo, od straha smo se svi porušili. Bili su uzeli novac, ali srećom sve se dobro završilo", kazala je jedna žena koja im je bila talac.

Pročitajte više