DFLP i PFLP spremni na uvjetovani prekid vatre s Izraelom

DUŽNOSNICI Demokratske fronte za oslobođenje Palestine (DFLP) i Narodne fronte za oslobođenje Palestine (PFLP) objavili su u subotu u Gazi nakon razgovora s palestinskim čelnikom Mahmudom Abasom da su spremni na uvjetovani prekid vatre s Izraelom.

"S Abasom smo proučili sve probleme, kao i ideju prekida vatre s Izraelom, i smatramo da taj prekid vatre mora biti obostran, odnosno da Izrael također mora obustaviti napade", rekao je jedan od šefova DFLP-a Salah Zidane, prenosi AFP. "S Abasom smo dogovorili nastavak nacionalog dijaloga i pokušaja okončanja izraelske okupacije političkim putem", dodao je.

Čelnik PFLP-A Kaid al-Gul je rekao da njegova organizacija potvrđuje palestinsko pravo na otpor okupaciji te da je u interesu Palestinaca da Izrael poštuje međunarodno pravo. On je također potvrdio da je s Abasom razgovarao i o prekidu vatre s Izraelom, te o potrebi nastavka međupalestinskog nacionalnog dijaloga.

Brigade Mučenika al-Aqse, oružana skupina povezana s Fatahom Mahmuda Abasa je ranije u subotu također je navela da je spremna na obostrani prekid vatre" s Izraelom, dok se Abas u Gazi treba sastati s dužnosnicima Hamasa, kako bi pokušao postići primirje nakon 4,5 godine Intifade.

(Hina) xtm ydj

Pročitajte više