Dino Merlin odgodio koncert u Ljubuškom jer su mu navijači prijetili smrću

KONCERT Dine Merlina koji se trebao održati u Ljubuškom 14. studenog do daljnjeg je otkazan jer mu je jedna navijačka skupina zaprijetila smrću! Iako razlozi prijetnji nisu navedeni, vrlo ih se lako može povezati s ranijim istupom navijačke skupine "Skauti" koja prati FK Ljubuški, a koja je tražila zabranu Merlinovog koncerta kao odgovor na zabranu sarajevskog koncerta Marka Perkovića Thompsona.

"Koncert bošnjačkog nacionalista Merlina je uvreda za Ljubuški", napisali su "Skauti" u svom pismu kojeg su mediji u BiH odreda osudili, ali ipak je, čini se, imalo dovoljno odjeka da se Merlinov koncert do daljnjega odgodi. Pjevačev menadžment priopćio je da je do otkazivanja koncerta došlo zbog nogometne utakmice Portugala i BiH, koja može Ćirine trupe odvesti na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali na prijetnje smrću nisu imali komentara.

No, da prijetnje ipak postoje potvrdio je za lokalni radio organizator koncerta Željko Rašić, a zatraženo je i mišljenje ministra unutarnjih poslova Vlade Županije Zapadnohercegovačke Ivice Gašpara koji je rekao da se ovlasti MUP-a zadržavaju na procjeni je li sigurnost građana ugrožena zbog održavanja koncerta.

Pročitajte više