Dioničari PPK Valpovo odlučili imenovati tri dodatna člana Uprave

Nadzorni odbor poljoprivrednog kombinata Valpovo sutra će imenovati tri dodatna člana Uprave kombinata od strane udruga malih dioničara kako bi se omogućilo normalno poslovanje kombinata, zaključak je današnjeg sastanka predstavnika novoregistriranog Nadzornog odbora PPK Valpovo, radničkog vijeća, sindikata i malih dioničara.

Sudionici sastanka u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo u Zagrebu usuglasili su se da treba uz postojeća dva člana imenovati tri dodatna člana Uprave i tako osigurati redovito poslovanje kombinata do donošenja pravomoćne odluke Visokog trgovačkog suda u Zagrebu.

Nakon što je prošli tjedan Trgovački sud registrirao novi Nadzorni odbor toga kombinata s predsjednikom Ivom Brzicom, vlasnikom osječke tvrtke "Novocommerce" koja je s 42 posto udjela najveći pojedinačni dioničar kombinata te novu Upravu na čelu s predsjednikom Edinom Lehom radnici koji ne podržavaju sudsko rješenje i protive se dolasku novih čelnika spriječili su njihov ulazak u krug poduzeća.

Predstojnik vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović istaknuo je nakon današnjeg sastanka kako je najvažnije osigurati nastavak rada tvrtke kako bi se spriječile štetne posljedice za dioničare i radnike.

"Radi se o prosperitetnoj tvrtki i bila bi šteta to uništiti", dodao je Begović.

Novoregistrirani predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik osječkoga "Novocommerca" Ivo Brzica složio se s Begovićem izrazivši nadu da će nakon današnjeg sastanka prestati blokada tvrtke.

Županijski povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković naglasio je da je riječ o tvrtki koja uredno posluje istaknuvši također kao najvažnije nastavak normalnog poslovanja tvrtke.

Uz to, sudionici sastanka su se usuglasili da će se sva pitanja vezana za spor oko vlasništva u kombinatu Valpovo rješavati isključivo pravnim putem, te zatražili od Visokog trgovačkog suda u Zagrebu da žurno donese odluku o kombinatu Valpovo.

Predstavnici dioničara Valpova najavili su za sutra nastavak zajedničkog dijaloga u cilju nalaženja konstruktivnog i trajnog rješenja sastava Nadzornog odbora i Uprave kombinata.

(Hina) mp dd

Pročitajte više