Direktor policije u RS odbija optužbe da je umiješan u krađe skupih auta

DIREKTOR Policije Republike Srpske (RS) Radomir Njeguš u petak je kao neutemeljene odbio optužbe da je umiješan u organiziran kriminal, posebno u zaštitu osoba koje se bave krađama skupih auta.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci Njeguš je rekao kako je protiv njega pokrenuta ?žestoka i prljava kampanja optužbi čiji je cilj destabiliziranje MUP-a RS? te najavio da će uskoro biti podignute optužnice protiv osoba koje vode hajku protiv njega.

Njeguš nije imenovao te osobe kazavši da su pod istragom, ali je dao naslutiti da su u ovo uključeni smijenjeni i suspendirani djelatnici MUP RS, stanoviti pripadnici Obavještajno-bezbjednosne službe (OBS) RS, a među njima i ?priučeni novinari i doušnici?.

Čelnik parlamentarne oporbe u RS i predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata Milorad Dodik nedavno je Njeguša javno optužio da je već godinama uključen u organizirani kriminal, posebno u sprječavanje pljenidbe automobila sumnjivog podrijetla koji su u vlasništvu osoba s kriminalnom prošlošću. Njeguš je nakon Dodikovog istupa naredio da se on privede na informativni razgovor u Centar javne sigurnosti Banja Luka, što je oporbeni političar odbio kazavši kako mu "ne pada na pamet da dokaze o Njeguševoj kriminalnoj djelatnosti priopćava policajcima kojima je on nadređeni". "Neka me izvoli tužiti, a ja ću Sudu podastrijeti sve dokaze kojima raspolažemo?, rekao je Milorad Dodik.

Pročitajte više